Hayırlı günler hayırlı ramazanlar arkadaşlar.
Rahmet, bereket, mağfiret dolu Ramazan ayımız mübarek olsun. Rabbim hakkıyla yaşayanlardan eylesin.
Ev içindeki koşuşturmadan yayın yapmaya fırsatım olmuyor. Bir de buna bir iki günlük memlekete zorunlu gitme işi eklenince durum daha da vahim oldu :)
Karabük'teki evimizin bir iki tadilat işi vardı onları hallettik. Balkondaki asmada bayağı bir yaprak olmuş ben de onları topladım. Ankara'ya dönünce haşlayıp konserve yaptım. Böylece ilk kış hazırlığını da yapmış oldum :)
Dikiş adına bugünlerde pek bir şey yapamıyorum. Sahur erken olduğu için sahura kadar yatmıyorum. Tabi sabah kalkma da bayağı geç oluyor. Öğleden sonra da anca evin işi ve iftar hazırlıkları yetişiyor.
Bacağımdaki sorun ise hala devam ediyor. Bu da benim için ayrı bir sıkıntı. Bugün biraz da yemek tarifi vereyim dedim. Ramazan'ın ilk iftar günü yaptım bunları.
Karnıyarık yaptım. Kızartma bize pek iyi gelmediği için patlıcanları yağlayıp yağlı kağıdın üstüne dizdim. Fırında yaptım. Kızartmadan hiçbir farkı olmuyor. Hem daha sağlıklı. Bazen de patlıcanları aynı şekilde yağlayıp tost makinesinde yapıyorum. Gerçi tost makinesinde fırından daha çabuk kızarıyor.
Kıyma, soğan, biber, domatesten oluşan iç harcını hazırlayıp doldurdum.Salçalı sos yapıp üzerine gezdirdim.Tekrar fırına verdim. Zaten malzemeler piştiği için bu sefer daha kısa süreli fırında tuttum.
Sarmayı da Karabük'ten getirdiğim yapraklardan yaptım. Malatya'da adına tevek derlerdi.
Galetalı pasta ise muhteşem bir lezzet. Sanırım buna Kıbrıs Tatlısı falan da diyorlar. Ama ben komşumdan tarifini aldığım adıyla yazdım.
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz
1 su bardağından az şeker
1 su bardağından az sıvı yağ
yarım su bardağı su
kabartma tozu, vanilya
şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
üst kreması için:
1 kilo süt
3 kaşık şeker
3 kaşık un
1 paket krem şanti
Yapılışı: Süt şeker un ile krema pişirilir. Soğuyunca içine krem şanti ilave edip çırpılır. Su ve şeker bir dakika kaynatılıp soğutulur. Kek malzemeleri çırpılır. Yağlanmış borcama yayılır. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince üzerine şerbet gezdirilir. Sonra krema yayılır. İsteğe göre süslenir.
Çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Denemenizi tavsiye ederim. Rabbim hepimizin sofrasını rahmetiyle bereketiyle şenlendirsin. Olmayanlara bunların kat ve kat fazlasını versin.
Allah'a emanet olun. Görüşmek üzere.
Canım nasıl çekti elinize sağlık,tost makinesini bende kızartma yerine tercih ediyorum . Asmalar da güzel duruyor güzel günlerde yeyin afiyetolsun şimdiden,bu arada geçmiş olsun...
YanıtlaSilTost makinesı gerçekten bu konuda çok başarılı. Kizartmadan hiçbir farkı olmuyor.hem daha sağlıklı. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Allah razı olsun. Sevgilerimle
Silhayırlı ramazanlar canım çok haklısın bu sene benim durumda aynı Allah kabuletsin inşaallah
YanıtlaSilyemeklerde nefis teveğide sağlıkla tüket sevgiyle kucaklıyorum
Hayırlı ramazanlar fatmam.biraz koşuşturma biraz rahatsızlık derken, günler geçiyor işte. Rabbim yapılan ibadetleri kabul eder inşaAllah.ah unutulmaz Malatya. Tevek de bile aklıma geliyor bak:) çok teşekkür ederim canım. Bende seni kucaklıyorum. Rabbim nasip eder de yakından da kucaklaşırız inşaAllah.sevgiler canım
SilEllerinize saglik cok guzel duruyor ben karniyRik yaparken patlicani kozluyorum hem cok hafif hem cok lezzetli oluyor...
YanıtlaSilÖnceden çok közleme yapmazdım.ona da Malatya'da alıştım. Orada pide fırınların da yaparlardı.karnıyarık da hiç denemedim.ama güzel olacağından eminim. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle
SilEllerinize saglik ne kadarda istah acici gorunuyorlar, eminim lezzetleride oyledir,, gecmis olsun dileklerimle sevgiler, hayirli ramazanlar kardesim, rabbim vaktimize genislik, islerimize kolaylik, bedenimizede sifa afiyet nasip eylesin
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Güzel sözlerin dileklerin için canım benim. Allah razı olsun. Dualarına da bütün kalbimle amin diyorum. Sevgilerimle
Silhayırlı ramazanlar arkadaşım.. bayıldım harika lezzetler hepside! karnıyarığa da sarmaya da bayılırım.. galeta unlu tatlıyı ilk defa duyuyorum ama çok iştah açıcı görünüyor.. ben de yaparım artık tarifini. :) yapraklarını da ağız tadı, sağlık ve sıhhat içinde sarıp yersiniz inşaAllah! özlemişim ben de ne iyi oldu. ayağında ki ağrı için geçmiş olsun yaa geçmedi mi demek :(( insanın neresi ağrısa canı orada Rabbim acil şifa versin.. fizik tedavi iyi gelmez mi acaba?
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim. Çok sagol.güzel sözlerin için. Aslında yaprakları toplarken biraz bacağımdan dolayı zorlandım. Tabi birde yıkanması doldurulması derken. Baya zorlandım. Galeta pastasını tavsiye ederim. Hafif ve çok lezzetli bir tatlı. Bacağımda sürekli bir ağrı yok Allaha şükür.dizim de acıma var.şiş var.uzun yürüme de çok zorlanıyorum. Yarın nasip olursa bi daha doktora gideceğim randevu aldım. İñşaAllah dediğin gibi fizik tedaviyle falan geçen bir şeydir. Sevgiler canım
SilELLERİNE SAĞLIK OH MİSLER GİBİ :)SOFRANIN BEREKETİ DAİM OLSUN AFİYETLE...ALLAH ORUÇLARIMIZI KABUL EYLESİN CANIM DUALARIMLA
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Çok sağol. Güzel tatlı dilli hatun:) dualarına bütün kalbimle amiin.sevgilerimle
SilÖncelikle geçmiş olsun. Umarım ciddi bir sorun değildir.
YanıtlaSilYemekler de nefis görünüyor. Karnıyarığın patlıcanını ben de kızartmam. Aynen bu şekilde yağlayıp fırınlıyorum. Daha hafif oluyor ve lezzetinden de bir şey kaybetmiyor.
Çok teşekkür ederim canım. Bakalım yarın tekrar doktora gideceğim. Ben de ciddi birşey olmasın diye dua ediyorum. Karnıyarık konusunda bendensın.ağır bir tat bırakmıyor insanın ağzın da.bana göre kızartmdan lezzetli. Sevgiler canım
SilCanım,
YanıtlaSilöncelikle geçmişler olsun. Dilerim en kısa zaman da şifa bulursun.
Ellerine sağlık. Her biri ayrı güzel olmuş. Bende karnıyarığı kızartmadan közleyerek yapıyorum çok hafif oluyor.
Sevgiyle kal.