Mavi Ekose Tesettür Tunik






(1998 Mayıs Burda)

Hayırlı günler arkadaşlar

Bir yandan hayat koşuşturması devam ederken bir yandan da bloğu boşlamamaya çalışıyorum. İki arada bir derede hemen bir göz gezdiriyorum. Önceden de yazdığım gibi bugünlerde pek dikiş dikemiyorum. Başına otursam da elimden iş çıkmıyor. Bahar yorgunluğu mudur nedir anlamadım. 

Yukarıdaki tuniği geçen sene diktim. Kalıbı 48 bedenden çıkardım. Boyunu dizlere kadar uzun yaptım. Kolları ise fakir kol. Bu kula truvakar kol da deniyormuş. Bunu da blog arkadaşım Pratik Dikiş Zeynep'in bloğundan öğrendim. Ama halk arasında fakir kol olarak biliniyor. Benim de yapacağımdan değil de kumaşım yetmedi. Zaten yakası da biraz açık olduğu için badi falan giyerek durumu kurtarıyorum. Öyle fazla bir modeli yok. Ön ve arka kuplu. Üstteki elbise kalıbından uyarladım. Kot pantolon üzerine veya kot etekle güzel oluyor. Yazın rahat kullandığım bir model. 






10 yorum:

  1. Güle güle giyinin:)
    Ben daha çok pardesü kullanıyorum..) Evlendikten sonra pardesüye transfer oldum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım teşekkür ederim.pardesüyü bende seviyorum.şimdilik giymiyorum .ama ilerde bende müdavimi olacağım inşaallah.

      Sil
  2. ekoseyi çok severim...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol şirinem.teşekkür ederim.evet ekose görünce bende dayanamayanlardanım.

      Sil
  3. canım ellerine sağlık.neredeyse pardesü kadar uzun olmuş.bence çok uzun olduğu için pantolonla daha iyi olur.ben de genelde dizlerime kadar giyerim.Bir kersinde uzun pardesü almıştım.Onu da geri kestirdim.Boyum uzun olunca sanki gitmiyor gibi.1.73'üm ben:)bişkekte genelde tesettüre yönelik kıyafet bulamadığımdan ben de diktiriyorum.senin bana çok faydan oluyor.sağol canım teşekkürler bu güzel paylaşımların için.sevgi ve muhabbetlerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah canım.senin boyun uzunmuş.ben kısa boylular familyasındanım.birazda kilo olunca bana pardesünün bana yakışmadığını düşünüyorum.biraz olsun fikir verip yardımcı olabildiysem ne mutlu.yorumun beni çok mutlu etti.teşekkür ederim canım.Allah razı olsun.sevgilerimle

      Sil
  4. ellerine sağlık canım güle güle giy..yaza hazırlık başladı desene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceydacım biraz öyle oldu.teşekkür ederim canım Allah razı olsun.

      Sil
  5. Ellerine sağlık gayet güzel olmuş.Bu arada eşimin facebook hesabı açıkken sayfanı beğenmişim eşimin resmini görünce fark ettim.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim türkancığım.sağolasın.

    YanıtlaSil